Početna

Ishrana tela i uma

Možete se zapitati kakve veze ima lepo, plavo more sa zdravom ishranom. I zašto na naslovnoj strani nije nešto što asocira na hranu. Ili vaga za merenje. Ili bar vitka i nasmejana devojka pored koje je nonšalantno smešten krojački metar. Ili bilo šta jestivo, a zdravo, kako doliči jednom čestitom sajtu koji se bavi ishranom . A ne – more.

Postoji dobar razlog za to. Ova priča o ishrani je drugačija. To je priča o ishrani tela i uma. Dok gledate divnu fotografiju, ili dok posmatrate bilo koji prizor koji u vama budi lepe emocije, vi sebe hranite. Hranite se dok čitate dobru knjigu, dok se molite, ili možda meditirate. Hranite se dok satima pričate sa svojim prijateljima. Odavno je to nazvano „hranom za dušu“, samo što smo mi tu vrstu hrane potpuno odvojili od hrane koja nam je na tanjiru. A sve što nas hrani, ali isto tako i sve što nas truje, ide zajedno. Ono što osećamo, mislimo i verujemo pretvara se u molekule koji utiču na način kako naše telo funkcioniše. Isto kao i hrana. I zato ćemo sve izazove koje imamo sa ishranom shvatiti jedino ako ih posmatramo iz te široke perspektive. Ako razumemo da između jesti i biti nahranjen ne stoji obavezno znak jednakosti.

Ishrana tela i uma nam ukazuje na potpuno novu dimenziju koja uključuje duhovnu komponentu  i mogućnost da kroz razne izazove koje imamo sa hranom načinimo značajne korake i u svom ličnom razvoju. Da kroz odnos koji imamo prema hrani naučimo više o odnosu koji imamo prema sebi. Da naučimo da damo prednost svemu onome što će nas istinski nahraniti i čemu će se radovati i telo i duša, kako to volimo da kažemo.

I zato je predivni Santorini na naslovnoj fotografiji. Za čist merak.

I zato ovde pričamo o svemu što nas čini nahranjenim, ne samo o hrani.

I zato ishrana tela i uma.

Dobrodošli!